×

Konyha

Jön a Jóbarátok-szakácskönyv!

Ki az a Jóbarátok-rajongó, aki ne örülne, ha elkészíthetné a sorozatból ismert ínycsiklandó és különös ételeket, italokat? Ehhez hamarosan egy szuper szakácskönyv ad majd útmutatást.

A Jóbarátok első epizódjának 26. évfordulóján, szeptember 22-én jelenik meg a hivatalos Jóbarátok-szakácskönyv, írja a Buzzfeed. A könyvben 90 recept kap helyet, hogy a rajongók akár egy komplett menüsort is az asztalukra varázsolhassanak a sorozatban szereplő ételekből és italokból.

A megunhatatlan szériából ismert finom vagy épp furcsa előételeket, főételeket, desszerteket és italokat Amanda Yee séf készíti el a könyvbe. Így megtudhatjuk, hogyan lesz ehető fogás Rachel angol húsos trüffeljéből (ezt két recept összevegyítésével, véletlen sikerült megalkotnia), hogyan készült Phoebe nagymamájának „csodakeksze” vagy Ross tökéletes szendvicse.

De ha az a jelenet maradt meg neked leginkább a sorozatból, amikor Rachel és Chandler a lépcsőház padlójáról falatozta a sajttortát, akkor sem maradsz recept nélkül. A könyvben valószínűleg egy olyan süti elkészítéséhez kapsz majd instrukciókat, aminek az utolsó morzsáját is percek alatt tünteti majd el a családod, így egy falat sem vész kárba.

Mi arra tippelünk, hogy a szakácsként dolgozó Monica munkássága szolgáltatja majd a legtöbb ötletet Amanda Yee-nek a receptekhez, de meglátjuk: néhány hónap múlva biztosan többet tudunk majd a könyvről és tartalmáról.