Konyha

Édes falatok: mini epres galette

A formázással picit elmehet az idő, de megéri elbabrálni ezekkel a mini kosárkákkal, mert nemcsak isteni finomak, hanem nagyon hívogatóan is néznek ki – az egész család imádni fogja őket!

Hozzávalók – 4-5 kisebb kosárkához:

A tésztához:
200 gramm liszt
150 gramm hideg vaj
20 gramm cukor
csipet só
2-3 evőkanál hideg víz
egy kisebb tojás a kenéshez

Fotó: shutterstock/usmee

A töltelékhez:
300 gramm eper
4-5 evőkanál eper- vagy málnalekvár

Elkészítés:

A lisztet morzsold el a hideg vajjal, majd jöhet hozzá a cukor, a só és a hideg víz. Gyúrd össze, majd a gombócot csomagold be / fedd le egy megfelelő edényben, és tedd hűtőbe tesszük bő félórára.

Az epret mosd meg alaposan, szedd le a zöldjét és szeletelt fel négy részre a szemeket. A tepsire tegyél sütőpapírt, majd a hűtési idő lejárta után vedd ki a tésztát, és oszd 4-5 kisebb részre. Ezeket egyenként nyújtsd 3-4 mm vékonyra. Tedd a tepsire, és kend meg lekvárral úgy, hogy a szélén kb. 2 centit üresen hagysz. Majd tedd rá az eper egy részét, hajtsd vissza a széleket, és ezeket kend meg tojással. Az epres részre ne kenj, csak a szélekre.

Told be 180 fokra előmelegített sütőbe, ott 25-28 perc alatt készre sülnek. Ha édesebben szeretitek, fahéjas porcukorral megszórva tálald.