Konyha

Klasszikus görög saláta recept

Mutatjuk az eredeti görög saláta receptjét. Igazán sokoldalú étel, hiszen oly sok módon lehet elkészíteni. Ez a saláta egyszerre tápláló a gazdag feta sajt miatt, közben pedig hihetetlenül frissítő lehet.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Tálalhatod egy könnyed ebédként egy meleg nyári napon vagy köretként sültek mellé. Lássuk, hogyan is készítik a görögök ezt az ikonikus salátát.

Hozzávalók hat személynek:
4 paradicsom,
1 kígyóuborka,
4 kis fej lila hagyma,
20 dkg olajbogyó,
125 g feta sajt,
5 evőkanál extra szűz olívaolaj,
2 teáskanálnyi citromlé,
2 teáskanálnyi bazsalikom.

Elkészítés:
Egy kis tálkában keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a bazsalikomot, és már kész is van az öntetünk.Tegyük be a hűtőbe egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
Kezdjük el kis kockákra feldarabolni az uborkát, a hagymát és a paradicsomot.
Ezután magozzuk ki az olajbogyót, és azt is kockázzuk fel.
A feta sajtot is daraboljuk fel hasonló méretű kockákra, mint a zöldségeket, majd óvatosan, kézzel keverjük össze az alapanyagokat, hogy ne törjön össze a sajt, és ne folyjon szét a paradicsom.
Vegyük ki a hűtőből az öntetet, és csorgassuk rá a salátára. Külön megsóznunk nem kell, hiszen a feta sajt már elég sós.
Tegyük be a hűtőbe egy órára.
Tálaláskor díszítsük friss bazsalikommal!