×

Konyha

Habkönnyű málnás pohárdesszert

Ez a desszert biztosan a család kedvencévé válik, mert annyira finom és üdítő íze van. Gyorsan elkészül, így akár a hétköznapokon is ehetjük. Mindazonáltal nem csak egy pohárkrém.

Kenhetjük ugyanis torták tetejére, bele tehetjük süteményekbe krémnek, de akár a tiramisu krémjét is helyettesíthetjük vele. Készíthetjük cukormentesen is, ha nyírfacukorral, eritrittel vagy más édesítővel édesítjük. Mi több, laktózmentes is lehet, ha a tejszínt kicseréljük laktózmentesre és ugyanolyan finom lesz.

Fotó: shutterstock/Tatjana Baibakova

Hozzávalók:
0,5 kg málna,
fél citrom leve,
3 dl habtejszín,
20 dkg cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer.

Elkészítése:
A málnát késes aprítóban összeturmixoljuk, majd leszűrjük, hogy a magokat kiválasszuk belőle.
Összekeverjük a gyümölcsvelőt a citrom levével és a cukorral.
A lehűtött habtejszínt sűrű habbá verjük.
Összekeverjük óvatosan a habot és a gyümölcsvelőt. Nem kell alaposan, akkor jó, ha márványos.