Konyha

Kávéhab baráti beszélgetésekhez

Ismét találkozhatunk a barátainkkal és kávézhatunk velük. Ha nem kávézóba ülnétek be, hanem valamelyikőtök otthonába, akkor mutatunk egy gyors és nagyon finom kávéhabot.

Miért is ne lepnéd meg valami egyszerű, ám annál finomabb desszerttel a barátaid? Illik egy grillezéshez vagy a kanapén, teraszon, kertben ücsörgéshez is.

Fotó: shutterstock/Paul Binet

Hozzávalók:
2 dl habtejszín,
3 tojás sárgája,
10 dkg porcukor,
3-4 evőkanál fekete kávé.

Elkészítése:
Forralj fel 1 dl tejszínt, majd keverd bele a kávét.
A tojások sárgáját és a cukrot keverd el habverővel fehéredésig.
Add hozzá a forró tejszínt vékonyan csorgatva és folyamatos keverés mellett. Fontos a türelem, különben a végén rántotta lesz belőle. (Úgy is készítheted, hogy a fehéredésig vert cukros sárgáját felteszed gőzfürdő fölé és folyamatos kevergetés mellett hozzá adod a hideg tejszínt, amelybe bele keverted már a kávét. Addig kevered gőz fölött, amíg besűrűsödik.)
Verd habbá a maradék 1 dl tejszínt.
Amikor kihűlt a krém, óvatosan keverd hozzá a tejszínhabot.
Tálalhatod poharakban étcsoki forgácsokkal és némi fahéjjal megszórva, de még izgalmasabb, ha étcsokiból készül kiskanalakra halmozod.