A zöldbab most kezdett el érni, érdemes a zsenge termésből beszerezni, mert nagyon finom. Pillanatok alatt ízletes, laktató, ám mégis könnyű egytálételt lehet belőle készíteni. Érdemes a sárgarépából is már az újat használni, mert így teljesen zsenge lesz az egész étel.
Fotó: shutterstock/Fotó: shutterstock/Fortyforks
Hozzávalók:
30-40 dkg zöldbab,
25 dkg gomba,
2 kisebb szál új sárgarépa,
8 dkg vaj,
só, bors ízlés szerint,
fél teáskanál kakukkfű,
4 gerezd fokhagyma.
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben.
Rádobjuk a megtisztított zöldbabot, felszeletelt répát és gombát.
Sózzuk, borsozzuk és pároljuk addig, amíg megpuhulnak.
Ekkor rátesszük a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet.
Átforgatjuk és forrón tálaljuk.