×

Konyha

Ünnepeld ma a csokoládét egy hűs desszerttel

A mai nap igazán édes lehet. Ma van ugyanis a csokoládé világnapja, amelyet 1995 óta tartanak és francia kezdeményezésre indult. Ezért egy igazi, ám annál egyszerűbb csokis édességet mutatunk.

Az étcsokoládénak számos igazán fontos élettani hatása van. Boldogsághormon, vágyfokozó és akár segíthet késleltetni az idő jeleinek kialakulását az arcunkon.

A csokoládé világnapjának tiszteletére most az egyik legegyszerűbb étcsokoládés desszertet mutatjuk meg, amelyet minimális munkával el tudunk készíteni. Hidegen remek nyalánkság ezekben a forró napokban.

Fotó: shutterstock/Tatyana Berkovich

Hozzávalók:

1 tábla étcsokoládé,

2,5 dl habtejszín,

fagyasztott meggy.

Elkészítése:

A tejszínt melegítsük fel és tördeljük bele a csokoládét.

Kevergessük addig, amíg felolvad a csokoládé. Fontos! Nem kell a tejszínt felforralni, csak legyen meleg.

Amikor elolvadt a csokoládé tegyük hűtőbe legalább 4-5 órára.

Ezután habverővel verjük habbá.

Kiolvasztott és lecsepegtetett meggyel tálaljuk poharakban.