Konyha

Egy kis pohár mennyország

Talán nem is létezik olyan ember, aki nem szeretné a friss tiramisu desszertet. Egy hasonló pohárkrém receptjét kínáljuk most, de az évszaknak megfelelő gyümölccsel: barackkal.

Ennek a krémes desszertnek is az alapja a mascarpone és a ricotta sajt, csakúgy, mint a tiramisunak. Ebből a sajtból még számos csodálatos desszertet készíthetünk egyébként. De talán az egyik legínycsiklandóbb a friss, barackos pohárkrém, aminek még az elkészítése sem bonyolult.

Fotó: shutterstock/zefirchik06

Hozzávalók:
3 közepes őszibarack
3 dkg barna cukor
egy fél citrom leve
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
12 dkg ricotta sajt
12 dkg mascarpone
1 teáskanálnyi vaníliaaroma
1,5 dl habtejszín
15 dkg keksz (vagy omlós teasütemény)
friss mentalevél

Elkészítés:
Miután megmostuk és kimagoztuk a barackokat, vágjuk fel apró kockákra.
Egy tálban megszórjuk a barna cukorral, majd ráöntjük a fél citrom levét, és állni hagyjuk 10 percig.
Amíg a barack beszívja a cukrot és a citrom levét, elkészítjük a vaníliapudingot a csomagolás utasításai szerint.
Egy másik tálban krémesre keverjük a ricottát a mascarponéval, és a tejszínből kemény habot keverünk, amit beledolgozunk a sajtkrémbe.
A kész krémhez hozzáadunk még egy kis cukrot ízlés szerint.
A kekszet aprítógépben durvára őröljük vagy kézzel összemorzsoljuk, majd a morzsát hat közepes üvegpohárba öntjük.
Már csak az a dolgunk, hogy a kekszre szépen rárétegezzük a pudingkrémet, a barackok felét, a mascarponekrémet, a tetejére pedig a maradék barackokat. Fogyasztás előtt hűtsük le, és díszítésként tegyünk egy kis menta levelet a tetejére.
Jó étvágyat hozzá!