×

Konyha

Leszoktunk a sörözésről?

A folyékony kenyér szeretete legendás, de most úgy látszik, hogy ezt is megtépázta a koronavírus járvány. Látványosan kevesebb fogy belőle. Mivel főzni is lehet vele, mutatunk egy receptet.

A második negyedévben sokkal kevesebb sör fogyott hazánkban, mint korábban – jelentette be a Magyar Sörgyártók Szövetsége. A leglátványosabban a csapolt sörök iránt csökkent a kereslet, miután a járvány miatt bezártak a vendéglátóhelyek és a visszaállás is lassabb a vártnál. A tavalyi eladások mindössze 35 százalékát értékesítették így a gyártók.
Külföldre is valamivel kevesebb magyar sört hoztak és a külföldi sörökből is csak kevesebbet hoztak be az átlagosnál. Egyedül a bolti sörforgalom maradt a régi, sőt még több sört is vásároltunk, mint korábban.
A sör nem csupán hűsítő ital, de remekül lehet főzni-sütni vele. Például a csirkeültnek igazán különleges ízt kölcsönöz.
Süthetünk benne csirkecombokat, szárnyakat, de akár egész csirkét is. Mi több, akár sertés sültet is meglocsolgathatunk vele.

Fotó: shutterstock/Jan Danek jdm.foto

Hozzávalók négy személyre:
4 egész csirkecomb,
majoránna,
só,
1 nagyobb doboz sör.

Elkészítése:
A megpucolt csirkecombok mindkét oldalát besózzuk.
Megszórjuk majoránnával is.
Tepsibe helyezzük és a húsok közé öntjük a sört.
Lefedjük a tepsit és 190 fokos sütőbe tesszük.
25-30 perc múlva levesszük a tepsi fedelét és meglocsoljuk a combokat az alatta lévő lével. Akár többször is.
Addig sütjük, amíg ropogós és barna lesz a csirkecomb.