×

Konyha

Laktató, könnyű és gyors saláta forró nyári napokra

Egy saláta igenis lehet laktató és egyben egészséges is. A fűszeres csirkesaláta minden kritériumnak megfelel, érdemes gyakran készíteni. Ráadásul nem kell miatta órákig a konyhában dolgozni.

A család is értékelni fogja, miután nem egy egyszerű zöldséges salátáról van szó. Akár még a vacsora vendégeknek is fel lehet tálalni, mert különleges fűszerezésével biztos sikert arathatunk. Már csak egy kis fehér bor kell hozzá kísérőnek.

Fotó: shutterstock/frantsev

Hozzávalók:
8 csirkecomb filé,
1 dl olívaolaj,
1 nagy paradicsom, vagy két kisebb,
20 dkg gomba,
2 szál zöldhagyma,
fél fej jégsaláta,
2 szál sárgarépa,
1 dl szójaszósz,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál étkezési keményítő,
1 dl víz, szezámmag.

Elkészítése:
Az olívaolajat tegyük forró serpenyőbe.
Dobjuk rá az összekockázott csirkecombot.
Süssük addig, amíg megpirul a széle a húsdaraboknak.
Dobjuk rá a vékonyra felszeletelt répát. paradicsomot, gombát.
Pároljuk 2-3 percig, majd dobjuk rá a felszeletelt zöldhagymát.
Öntsük rá a szójaszószt és keverjük össze.
Keverjük el vízzel az étkezési keményítőt és öntsük rá a zöldséges húsra.
Forraljuk fel és már tálalhatjuk is a felcsíkozott jégsalátára. De tálalhatjuk rizzsel is. A tetejét pedig megszórhatjuk szezámmaggal.