×

Konyha

A legfinomabb gluténmentes tésztasaláta

Kevés finomabb előétel létezik, mint a színes, gazdag tésztasaláta. Csodás választás lehet ez egy piknikre, de vendégvárónak is tökéletes.

Ezerféle elkészítése létezik a tésztasalátáknak, hiszen igazából azt rakunk hozzá, amit csak szeretnénk. Az alábbi recept viszont abban is zseniális, hogy glutén és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Fotó: shutterstock/Narsil

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg gluténmentes masni tészta (másmilyen formájú is jó)
2 gerezd fokhagyma
25 dkg koktélparadicsom (sárga és piros vegyesen)
1 marék olajbogyó
egy marék konzerv kagyló,
1 csokor friss snidling
fél csokor friss bazsalikom
3-4 szál kakukkfű
10 dkg uborka
4 evőkanál balzsamecet
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál szezámmag olaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük. Körülbelül 10 percig főzzük, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl puha.
A főtt tésztát egy nagy tálba rakjuk. A zöldségeket nagyon apró kockára vágjuk fel, hogy esztétikus látványt nyújtsanak a tésztán. A bazsalikomot és a metélőhagymát is felaprítjuk, és a tésztához keverjük.
Rádobjuk a kagylókat is.
Az öntethez az ecetet, az olívaolajat, szezámmag olajat, a sót, az őrölt borsot, a kakukkfű leveleit és a maradék kipréselt fokhagymát jól összekeverjük és ráöntjük a tésztára. Berakjuk a hűtőbe félórára.
Bár ez a receptben nincs benne, de akik szeretik, a reszelt parmezán még nagyon jól megy ehhez az ételhez.