×

Konyha

Zöldbabsnack- egészséges, ráadásul istenien finom

Ha ízletes, ropogós, egyúttal egészséges snackre vágysz, akkor remek alternatívája a klasszikus burkonyachipsnek a sült zöldbab. Ezeket a ropogós kis „kolbászkákat” ezúttal ne körítésként tálald.

Panírozd be könnyedén, majd süsd ropogósra, az alábbiak szerint. Nemcsak finom rágcsálnivaló, de garantáltan egyedi is a rántott zöldbab, főként ha kúp alakba rendezve tálalod a vendégeknek. A legjobb még melegen fogyasztani – de nem tarts attól, hogy lesz ideje kihűlni. Adhatsz hozzá majonézes mártogatóst is.

Fotó: shutterstock/vm2002

Hozzávalók:

300 g zöldbab
150 g liszt
víz
150 g zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítése:

A snack elkészítését kezdd a zöldbab megtisztításával, ezután öblítsd át a zöldséget folyó víz alatt. Terítsd nedvszívó papírra nagy textilkendőre. Ha megszáradt, jöhet a könnyű bunda.

Öntsd a lisztet egy tálba, és fokozatosan, közben habverővel kevergetve adj hozzá annyi vizet, hogy a ragacsosnál valamivel hígabb masszát kapj. A csomómentes tésztába mártsd bele a zöldbabot egyenként (használj villát). Ezután forgasd zsemlemorzsába, helyezd a panírozott zöldséget egymás mellé egy tálcára.

Egy serpenyőben melegíts olajat, a sütés ideális hőmérséklete 170 és 180 fok között van – ez fontos ahhoz, hogy valóban ropogós, és ne olajban úszó, puha zöldséget kapj. Sütés után (legfeljebb 7-8 perc) itasd le róla a felesleges zsiradékot, és minél előbb tálald!