×

Konyha

Tartósíts mosogatógéppel

Egy mosogatógép kincset ér a konyhában és nem csak akkor, ha a piszkos edényeket kell elmosni. Nem csak megkíméli a kezünket a vegyszerek okozta kiszáradástól, de befőzés idején is sokat tehet értünk.

Nagyon megkönnyítheti életünket egy mosogatógép. Nem csak a tányérokat, evőeszközöket és lábasokat moshatjuk el vele, hanem számos egyéb tárgyat is az otthonunkban. Például a kutya tányérját vagy akár a hajkefét és a gyerek játékait. De a sor itt még nem ér véget.

Fotó: shutterstock/Tagwaran

A mosogatógép a befőzések idején is igazán jól jön. Elsőként a befőttes üvegek és azok tetejének elmosásakor. Ugyanis a mosogatógép hetven fokon tudja fertőtleníteni ezeket. De nem csak erre jó. Olyat tud, amiről nagyanyáink, sőt még talán édesanyáink is csak álmodtak korábban. Kidunsztolhatod vele a befőtteket, lekvárokat, savanyúságokat és bármit, amit befőttes üvegben szeretnél eltenni télre.

Így megúszhatod azt, hogy a lakás különböző helyein befészkeld az eltett befőtteket, savanyúságokat vagy akár a lecsót a dunsztoláshoz. Vagyis nem kell bebugyolálnod az üvegeket ahhoz, hogy kidunsztold.

Mindössze annyi a teendőd, hogy varázsold az üvegekbe a télre zsákmányolt finomságokat. Zárd le alaposan és légmentesen az üvegeket. Tedd bele az üres mosogatógépbe mindet. Semmilyen mosogatószert vagy öblítőt ne tegyél bele. Próbáld meg úgy elhelyezni az üvegeket, hogy ne dőljenek el. Ezután indítsd el azt a programot, amely a legmelegebb vizet használja. Innentől már csak várnod kell. Amennyiben lejár a program kapcsold ki a gépet, majd hagyd magára. Addig hagyd zárva a mosogatógép ajtaját, amíg ki nem hül teljesen. Legalább nyolc órát. Ezután pedig mehetnek a befőttek a kamrapolcra.