×

Konyha

Gyors melegszendvicsek maradékokból

Abban mindenki egyet ért, hogy a melegszendvicsek igazán gyors és laktató ételek. De lehetnek még gyorsabbak is egy kis trükkel. Sőt, új ízeket is kipróbálhatsz.

A klasszikus melegszendvics: kenyér megvajazva, talán némi szalámi vagy sonka és aztán jó sok reszelt trappista sajt. Bár feldobhatjuk ketchuppal vagy majonézzel, egy idő után azért némi változatosságra lesz igényünk. Ráadásul úgy, hogy ne kelljen vele sokat pepecselni. Íme három megoldás.

Fotó: shutterstock/Fotó: shutterstock/Gayvoronskaya_Yana

Paprikázd fel
Most lecsó szezon van. Készülnek az üveges befőzések és biztosan sok ebédlőasztalon gőzölög a friss tojásos lecsó is. Vagy épp tejföllel, galuskával, netán kolbásszal vagy cukkinivel.
Ha a maradékot két kenyér közé teszed, már önmagában is finom szendvicsed lesz. De ha a kenyérszeletet megvajazod és ráteszed a lecsót, majd jó sok reszelt sajtot szórsz rá és addig sütöd, amíg a sajt megolvad, akkor utánozhatatlanul finom melegszendvicsed lesz.

Ragut a kenyérre
Amennyiben van maradék pörkölt, brassói vagy bármilyen húsos ragu, abból is kiváló melegszendvics lehet. Csak annyi a dolgod, hogy egy picit megpirítsd a kenyérszeleteket. Ezekre tedd egyenletesen a ragut, majd annyi reszelt sajtot tegyél rá, amennyit csak szeretnél. Sütőbe vele és amint megolvad, már tálalhatod is. Teával finom és gyors vacsora.

“Kolbász, hurka jó volna…”
Ha sütöttél kolbászt vagy hurkát, esetleg egyszerre mindkettőt, akkor ismét van egy új feltéted a melegszendvicshez. Érdemes puha fehér kenyérre szeletelni bármelyiket, de előtte mindenképp vajazd meg a kenyereket. Lehet csak hurkát vagy csak kolbászt a kenyerekre karikázni, de akár vegyesen is jó. Ezután már csak a reszelt sajtot kell rátenned és megsütni. Ehhez a szendvicshez nélkülözhetetlen a savanyú uborka.