A padlizsános gombóc tökéletes húsmentes alternatívája a húsból készült társának. Falatnyi kis golyócskák, amelyekben a lágyság és a ropogósság egyesül. Ez az olasz eredetű finomság garantáltan hamar elfogy a tányérokról. Vendégváró falatként is megállja a helyét!
Fotó: shutterstock/Magrig
Ami kell hozzá:
800 g padlizsán,
120 g zsemlemorzsa,
120 g reszelt parmezán,
2 db közepes tojás,
1 gerezd fokhagyma,
feketebors,
só,
petrezselyem,
olaj a sütéshez.
Elkészítése:
Most meg a padlizsánt, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 200 fokos, előmelegített sütőben, normál üzemmódban süsd egy órán át. Ha elkészült, hagyd kihűlni, majd húzd le a héját.
A padlizsán húsát egy szűrőben nyomkodd meg villával, hogy eltávozzon belőle a felesleges folyadék. Az így kapott pürét tedd egy üvegtálba, add hozzá a tojásokat és az összezúzott fokhagymagerezdet.
Öntsd bele a zsemlemorzsát, mind a reszelt parmezánt, ízesítsd sóval és borssal, az apróra vágott petrezselyemmel.
Gyúrd homogén masszává, ha túl képlékenynek érzed, szórhatsz még bele zsemlemorzsát.
A kezeddel formálj belőle pingponglabdányi gombócokat, majd forgasd zsemlemorzsába azokat.
Körülbelül 170 fokos olajban süsd a gombócokat 2-3 percig, amíg aranyló színt nem kapnak. Itasd le róla a felesleges zsiradékot, és még forrón tálald.