Konyha

Hamis húsgombócok - padlizsánból

Ha unod a húst, valami könnyedebb és egzotikusabb ételre vágysz, próbáld ki a padlizsánból készült "húsgombócot". Jó ideig nem fogod megunni!

A padlizsános gombóc tökéletes húsmentes alternatívája a húsból készült társának. Falatnyi kis golyócskák, amelyekben a lágyság és a ropogósság egyesül. Ez az olasz eredetű finomság garantáltan hamar elfogy a tányérokról. Vendégváró falatként is megállja a helyét!

Fotó: shutterstock/Magrig

Ami kell hozzá:

800 g padlizsán,

120 g zsemlemorzsa,

120 g reszelt parmezán,

2 db közepes tojás,

1 gerezd fokhagyma,

feketebors,

só,

petrezselyem,

olaj a sütéshez.

Elkészítése:

Most meg a padlizsánt, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 200 fokos, előmelegített sütőben, normál üzemmódban süsd egy órán át. Ha elkészült, hagyd kihűlni, majd húzd le a héját.

A padlizsán húsát egy szűrőben nyomkodd meg villával, hogy eltávozzon belőle a felesleges folyadék. Az így kapott pürét tedd egy üvegtálba, add hozzá a tojásokat és az összezúzott fokhagymagerezdet.

Öntsd bele a zsemlemorzsát, mind a reszelt parmezánt, ízesítsd sóval és borssal, az apróra vágott petrezselyemmel.

Gyúrd homogén masszává, ha túl képlékenynek érzed, szórhatsz még bele zsemlemorzsát.

A kezeddel formálj belőle pingponglabdányi gombócokat, majd forgasd zsemlemorzsába azokat.

Körülbelül 170 fokos olajban süsd a gombócokat 2-3 percig, amíg aranyló színt nem kapnak. Itasd le róla a felesleges zsiradékot, és még forrón tálald.