×

Konyha

Őszi diós-mogyorós csirkemell saláta

Már javában szüretelhetjük a diót és a török mogyorót is. Nem csak sós rágcsaként használhatjuk, vagy épp süteményekbe, hanem salátákba is nagyon finom kiegészítő. Mutatunk hozzá egy receptet.

A dió és a török mogyoró kiváló forrása számos tápanyagnak és olajnak, így érdemes belőlük rendszeresen enni. Izgalmas ízélményt nyújtanak ragukban és salátákban, például az őszi mogyorós csirkemell salátában is. Ha épp nincs törökmogyoró a közeledben, akkor mandula is megteszi helyette.
Azért, hogy még jobb legyen az ízhatás, érdemes használat előtt száraz serpenyőben megpirítani a magokat. Mi több nem csak a raguba, de a salátára is szórhatod.

Fotó: shutterstock/DronG

Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell filé,
egy marék dió,
egy marék török mogyoró, (ha nincs lehet mandula is)
1 lilahagyma,
1 dl húsleves,
egy citrom vagy lime leve,
2-3 gerezd fokhagyma,
olíva olaj,
fél teáskanál őrölt fehérbors,
vegyes saláta mix.

Elkészítése:
Keverjük össze a húslevest a fél citrom levével, 1 evőkanál olíva olajjal, borssal, sóval, összezúzott fokhagymával és a felkockázott lilahagymával.
Dobjunk ebbe a páclébe a feldarabolt diót és mogyorót is.
Forgassuk bele a felcsíkozott csirkemellett és hagyjuk benne pácolódni néhány órát.
Ezután forró serpenyőben süssük világosbarnára egy kis olívaolajon a csirkemell csíkokat.
Ezután öntsük rá a páclevet és süssük addig, amíg besűrűsödik és szaft lesz belőle.
Keverjünk össze két evőkanálnyi olívaolajat fél citrom levével. Tegyünk bele egy gerezd zúzott fokhagymát, csipet fehérborsot és sót.
Ezzel öntsük le a vegyes saláta mixet és keverjük össze.
Tálaláskor össze is keverhetjük a csirkemellel, de külön is szervírozhatjuk a salátát köretként.