Ha mindig is érdekelt, hogyan készül a pad thai, akkor most itt a lehetőség, hogy elkészítsd életed első édes, csípős és savanyú-földimogyorós csirkés wok ételét, ez a klasszikus pad thai csirkével. Ha nincs otthon klasszikus wokod, akkor egy nagyobb vas serpenyő is megfelel a célnak.
Fotó: shutterstock/Brent Hofacker
Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál tamarind paszta
2 evőkanál halszósz
3 evőkanál barna cukor
fél kiló csirkemell
3 evőkanál étolaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint csili
400 gramm rizstészta
2 tojás
4 marék babcsíra
4 marék mogyoró
4 szál újhagyma
4 darab félbevágott lime
Elkészítés:
A tésztát langyos vízbe áztatjuk és félretesszük.
A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük.
A tamarind pasztát néhány kanál vízben feloldjuk, hozzákeverjük a halszószt a barna cukrot, és félretesszük.
A tojásokat egy kis tálban felverjük, és szintén félretesszük.
A megtisztított csirkét felkockázzuk.
A mogyorót durvára vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A wok serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük az olajat és a hagymát, és 5 percig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a csirkét, a fokhagymát és a csilit. Folyamatos keverés mellett pirítjuk, és közben locsolgatjuk a tamarindos keverékkel.
Amikor átsült, belekeverjük, hozzáadjuk a leszűrt tésztát, és folyamatos keverés mellett pár percig pirítjuk.
Belekeverjük a tojásokat, így is tovább pirítjuk, míg a tojás meg nem szilárdul, mintha csak rántottát készítenénk.
Végül megszórjuk a mogyoróval, babcsírával és az újhagymával. Azonnal tálaljuk, amíg friss.
A tányérok mellé helyezzük a félbevágott lime-okat, hogy mindenki ízlés szerint csepegtessen belőle.