×

Konyha

Pavlova torta: A díszítés már sütés előtt elkezdődik

A Pavlova torta amilyen gyönyörű, olyan egyszerű elkészíteni. Igaz, hogy időigényes, de megéri belevágni, mert nem csak látványos, de nagyon finom is. Ráadásul számos módon díszíthetjük. Mutatunk néhányat.

A pavlova tortához nem kell más csak tojásfehérje, cukor, csipet só. A krémhez pedig tejszínhab és cukor. A díszítéshez pedig savanykás gyümölcsök, főleg bogyósok. Miután kemény habbá vertük a tojások fehérjét a cukorral és sóval, csak ki kell szárítani a sütőben. Ez a hosszadalmas folyamat, mert a legalacsonyabb hőfokra szabad betenni a sütőbe és az ajtaját is javasolt résnyire nyitva hagyni.
A díszítés pedig már a torta formázásánál kezdődik. Mutatunk három nagyon elegáns változatot.

Kosár a gyümölcsöknek

Fotó: shutterstock/Anna Shepulova

Egyszerű, kosár alakú Pavlova torta. Igen egyszerű elkészíteni, csak középre halmozzuk a tojáshabot és egy spatula segítségével az oldalán felfelé simítjuk. Így kialakul egy kis “fal”, amely majd megtartja a középre helyezett gyümölcsöket.

Habcsók koszorú

Fotó: shutterstock/Anna Shepulova

Ehhez egy kinyomózsák szükséges. Érdemes a sütőpapírra megrajzolni a kört, amelyet követve kinyomhatjuk a habkarikákat egymás mellé. Nagyon látványos, bár sok gyümölcs nem fér rá. A gránátalma magja azért remekül mutat rajta és ízben is nagyon passzol.

Sok kis habcsók egymáson

Fotó: shutterstock/Larisa Sadomtseva

A módszer ugyanaz, mint a habcsók koszorú esetében, csak nem hagyjuk a közepét üresen, hanem ameddig tart a massza, addig rétegezzük a kis habcsókokat egymáson. Nagyon látványos megoldás.