×

Konyha

Ebéd home officeban: töltött gomba

Érdemes kicsit lecserélni a megszokott csiperke gombát és kipróbálni valami mást. Például a portobello gombát, amely rántva különleges ízű, ám töltve sem rossz.

Ha laktató, de mégis könnyű ételre vágynál, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a töltött portobello gombát. Az elkészítése is nagyon egyszerű és sok időt sem igényel. Így akár hétköznap vacsorára is kiváló, de home office idején, akár ebéd is lehet belőle.

Fotó: shutterstock/Ruslan Mitin

Hozzávalók 2 személyre:

6 portobello gomba,
3 csirkecomb filé,
1 csokor petrezselyem,
1 vöröshagyma,
2 dl tejszín,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál kakukkfű,
1 teáskanál majoránna,
20 dkg sajt,
só, bors ízlés szerint.

Elkészítése:

A csirkecomb filét, petrezselymet, gombaszárakat, a hagymát és fűszereket késes aprítóban összeaprítjuk.
A megforrósított olajon pároljuk meg az összeaprított húst.
Bele töltjük a gombafejekbe.
Kivajazott tűzálló tálba tesszük a töltött gombafejeket.
Megszórjuk a tetejét sajttal.
180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul.