×

Konyha

Készíts gasztro ajándékot: pácolt fokhagyma

Az köztudott, hogy a fokhagyma kiváló gyógyszere a szív- és érrendszeri betegségeknek és a megelőzésükben is hatékony. Érdemes ezért belőle minél többet enni. Ugyanakkor eltehetjük üvegekbe is pácolva, így még az emésztésünknek is jót teszünk.

Emellett igazán jó gasztroajándék, mondjuk karácsonyra. Nagyon szépen be lehet csomagolni és egy üvegnyi egészséget adtunk a szerettünknek.

Fotó: shutterstock/A. Zhuravleva

Hozzávalók:
20-25 fej fokhagyma,
1 liter száraz fehérbor,
2 dl ecet,
20 dkg cukor,
3-4 babérlevél,
1 marék mustármag,
1 teáskanál só,
1 marék egész feketebors.

Elkészítése:
Összekeverjük a bort, ecetet, sót, cukrot, feketeborsot, mustármagot, és a babérlevelet.
Felforraljuk a fűszeres levet.
A megtisztított fokhagymagerezdeket kifertőtlenített üvegekbe tesszük jó szorosan.
Ráöntjük a felforralt és forrásban lévő fűszeres levet.
Lezárjuk az üvegek tetejét és kidunsztoljuk.