Konyha

Krumplis egytálétel zsúfolt hétköznapokra

Ezt az ételt a lehető legkevesebb munkával készíthetjük el. Ráadásul a tűzhely mellett sem kell ott állnunk hosszasan, mert csak bedobjuk a sütőbe és addig, amíg elkészül végezhetjük az esti rutint.

A gyors és finom receptek aranyat érnek a dolgos hétköznapokon. Ez egy ilyen recept és érdemes is kipróbálni.

Fotó: sutterstock/zabanski

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
4-5 tv paprika,
2-3 nagyobb fej paradicsom,
fél fej brokkoli,
10 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál őrölt pirospaprika,
1 kisebb doboz tejföl,
2 dl víz,
só, bors ízlés szerint.

Elkészítése:
A szalonna felét egy tűzálló tál aljára tesszük, a másik felét kiolvasztjuk.
A zsíron megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát.
Rászórjuk a pirospaprikát és miután elkevertük felöntjük a vízzel.
Beleöntjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.
A tűzálló tálba tesszük a gerezdekre vágott burgonyát, a felaprított paprikát és a felkockázott paradicsomot.
Megsózzuk és borsozzuk és átforgatjuk.
Ezután ráöntjük a tejfölös masszát.
170 fokon addig sütjük, amíg minden megpuhul.
Ha lefedve sütjük, még finomabb lesz.