×

Konyha

Tésztatekercs zölden

A tésztákban az a jó, hogy gyorsan laktató étel készülhet belőlük. Ilyen a spenótos tésztatekercs is. Zsúfolt, fárasztó nap után pillanatokon belül összedobható. Legfeljebb egy órán belül tálalható a vacsora.

A lasagne tészta nem csak a nevének megfelelően használható fel, hanem számos más módon is. Például megtölthetjük és feltekerhetjük. A spenótos-juhtúrós töltelék pedig igazán egészséges és nem mellesleg finom is.

Fotó: shutterstock/Mironov Vladimir

Hozzávalók:
1 csomag lasagne tészta,
1 csomag fagyasztott parajpüré,
20 dkg juhtúró,
30 dkg reszelni való sajt,
csipetnyi szerecsendió,
1 kis pohár tejföl,
1 evőkanál vaj.

Elkészítése:
A tésztát kifőzzük.
Összekeverjük a juhtúrót a tejföllel, csipetnyi szerecsendióval és a felolvasztott parajpürével.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal.
A tésztalapokat kenjük meg a juhtúrós-parajos töltelékkel és tekerjük fel.
Helyezzük a tekercseket a tűzálló tálba.
Szórjuk meg a tetejét sajttal és tegyük 180 fokos sütőbe.
Süssük addig, amíg megpirul a sajt.