A kissé olaszosra hangolt csőben sült brokkolit egy fáradt nap estéjén is gyorsan elkészíthetjük. Cserébe laktató egytálételt kapunk, amely az egész család kedvence lesz.
Fotó: shutterstock
Hozzávalók:
2 nagyobb fej brokkoli,
2 dl paradicsomlé,
25 dkg füstölt sonka,
25 dkg darált pulykahús,
5 dkg vaj,
2 dl tejszín,
2 evőkanál olaj vagy libazsír,
35 dkg reszelt sajt,
só, bors ízlés szerint,
1 teáskanál oregánó,
1 teáskanál bazsalikom.
Elkészítése:
Pároljuk meg a brokkolit sós vízben.
Tegyük kivajazott tűzálló tálba a brokkolit.
Libazsíron pirítsuk meg a pulykahúst.
Sózzuk, borsozzuk és tegyük bele felkockázott füstölt sonkát.
Öntsük rá a paradicsomlevet és a tejszínt, majd alaposan keverjük össze.
Öntsük a paradicsomos ragut a brokkolira.
Szórjunk rá reszelt sajtot.
Tegyük sütőbe, 190 fokra, és süssük addig, amíg megpirul a tetején a sajt.