Konyha

Töltött török paradicsom

Itt a padlizsán szüret ideje. A lila zöldséget régebben nevezték török paradicsomnak is. Számos módon elkészíthető, de az egyik legfinomabb, ha megtöltjük finomságokkal.

A padlizsán egyik legfinomabb formája a krém, amelyet szigorúan pirítóson érdemes tálalni. Ám töltve sem utolsó, amelyet érdemes kipróbálni.

Fotó: shutterstock/Anna Shepulova

Hozzávalók:
0,5 kg darált pulykamell vagy comb,
6 padlizsán,
1 vöröshagyma,
1 sárgarépa,
1 közepes édesburgonya
10 dkg gomba,
30 dkg reszelt sajt,
1 teáskanál kakukkfű,
1 teáskanál majoránna,
3 gerezd fokhagyma,
só, bors, ízlés szerint,
3 evőkanál libazsír.

Elkészítése:
A félbevágott padlizsánból kikanalazzuk a belsejének java részét.
A zöldségeket és a padlizsán belsejét késes aprítóban apróra vágjuk.
A darált húst és a felaprított zöldségeket a zsíron megpároljuk.
Fűszerezzük.
Bele tesszük a padlizsánba a tölteléket.
Kivajazott tűzálló tálba tesszük a padlizsánokat.
Rászórjuk a sajtot és megpirítjuk sütőben