×

Konyha

Répatorta muffinba zárva

Amikor sül a répa muffin, akkor illatával már a karácsonyt idézi. Az a remek benne, hogy ízre teljesen olyan, mint a répa torta, de sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészül.

Nem csak egészséges, de nagyon finom is a répás muffin. Ízével felmelegít ebben a hűvös időben. Akkor is nagyon jó választás, ha épp vendégeket várunk, de a vasárnapi ebéd desszertjeként is megállja a helyét.

Fotó: shutterstock/Africa Studio

Hozzávalók 12 darabhoz:
4 közepes vastagságú sárgarépa,
12 dkg liszt,
12 dkg cukor,
2 tojás,
10 dkg vaj,
csipet só,
2 teáskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál fahéj,
fél teáskanál őrölt szegfűszeg,
fél teáskanál őrölt gyömbér.

A tetejére:
2 dl habtejszín,
1 teáskanál vanília aroma,
2 evőkanál cukor,
1 doboz vajkrém.

Elkészítése:
A lereszelt sárgarépát keverjük össze a tojásokkal, olvasztott vajjal, fűszerekkel és a cukorral.
A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a csipet sóval.
A répás keverékbe öntsük bele a lisztet és alaposan keverjük el.
Kanalazzuk muffin formába.
180 fokon 25 perc alatt elkészül.
A tejszínt keverjük el a cukorral, vanília aromával, majd a vajkrémmel.
Ezzel a masszával borítsuk a muffin tetejét.