A cékla különösen egészséges, így érdemes minden formában az étrendünkbe iktatni. Feldobhatjuk vele például a fasírtunkat is. De ne hagyjátok ki az édességekből se.
Fotó: shutterstock/Fotó: shutterstock/Eva Daren
Hozzávalók:
2 közepes cékla,
2 tojás,
3 gerezd fokhagyma,
2 marék zabpehely,
1 teáskanál kakukkfű,
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál só,
0,5 kg darált pulykahús,
negyed teáskanál bors,
libazsír.
Elkészítése:
A főtt céklát lereszeljük és összekeverjük a tojással.
Beletesszük a darált húst, zúzott fokhagymát, zabpelyhet, fűszereket.
Alaposan összegyúrjuk.
Korongokat formázunk belőle.
Kizsírozott, tűzálló tálba tesszük és 190 fokon 20-25 perc alatt elkészül.