Konyha

Fasírt vörös bársonyba öltöztetve

A süteményeknek igen finom ízt ad a cékla, ráadásul vörös bársonyba is öltözteti őket. Miért ne lehetne feldobni vele a hétköznapi fasírtot is vele?

A cékla különösen egészséges, így érdemes minden formában az étrendünkbe iktatni. Feldobhatjuk vele például a fasírtunkat is. De ne hagyjátok ki az édességekből se.

Fotó: shutterstock/Fotó: shutterstock/Eva Daren

Hozzávalók:

2 közepes cékla,

2 tojás,

3 gerezd fokhagyma,

2 marék zabpehely,

1 teáskanál kakukkfű,

1 teáskanál majoránna

1 teáskanál só,

0,5 kg darált pulykahús,

negyed teáskanál bors,

libazsír.

Elkészítése:

A főtt céklát lereszeljük és összekeverjük a tojással.

Beletesszük a darált húst, zúzott fokhagymát, zabpelyhet, fűszereket.

Alaposan összegyúrjuk.

Korongokat formázunk belőle.

Kizsírozott, tűzálló tálba tesszük és 190 fokon 20-25 perc alatt elkészül.