×

Konyha

Citromkrémes süti, ami feldobja a hangulatod

Látványos, mégsem bonyolult a citromkrémes süti, amely remek desszert lehet a vasárnapi ebéd után vagy bármely ünnepi lakoma után. Mindezen túl nem terheli túl a pénztárcánkat sem.

Könnyű és nagyon finom a citromkrémes süti. A család apraja – nagyja rajongani fog érte. Te pedig azért is szeretni fogod, mert pillanatok alatt elkészül. Amíg sül a piskóta alapja, addig összedobhatod a krémet is.

Fotó: shutterstock/Chyzh Galyna

Hozzávalók:
5 + 2 tojás,
5 + 4 evőkanál cukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
5 púpozott evőkanál liszt,
fél csomag sütőpor,
1 citrom,
4-5 csepp citromolaj,
3 dl tejszín,
1 csomag zselatin (6 lap),
1 dl víz.

Elkészítése:

Az öt tojást szétválasztjuk és a fehérjét habbá verjük.
Közben kanalanként hozzá adjuk a cukrot.
Ezután hozzá adjuk egyenként a tojások sárgáját és ezzel is tovább verjük a habot.
Ezután kanalanként hozzá adjuk a lisztet és a sütőport és óvatosan egy fakanállal elkeverjük a masszában.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük és három részbe vágjuk.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd feloldjuk 1 dl langyos vízben.
Bele öntjük a citrom kifacsart levét és elkeverjük.
A két tojást szétválasztjuk.
A fehérjét habbá verjük.
A tejszínt is habbá verjük.
A sárgákat kikeverjük alaposan a 4 evőkanál cukorral.
Hozzá adjuk a citrom olajat, a citrom lereszelt héját.
Bele keverjük a feloldott citromleves zselatint.
Majd bele keverjük a tejszínhabot, majd a tojáshabot is.
Ezzel a krémmel megkenjük a piskóta lapokat.
Felszeletelés előtt hagyjuk állni egy órát a hűtőben.