×

Konyha

Rakott virágok a sütőből

Ennél egyszerűbb vacsora kevés van. Ugyanakkor alakbarát, de mégsem maradsz tőle éhes. Azok is szívesen megeszik így a brokkolit és kelbimbót, akiknek nem ez a kedvencük.

Készítheted friss alapanyagokból is, de akár fagyasztottból is. Ez utóbbi használata még gyorsabbá teszi a sütést. Ebben az esetben olvaszd ki a zöldségeket és csepegtesd le alaposan.

Fotó: shutterstock/gowithstock

Hozzávalók:
1 fej karfiol,
1 fej brokkoli,
35 dkg füstölt sonka,
20 dkg bacon,
5 dkg vaj,
35 dkg kemény sajt,
3-4 gerezd fokhagyma,
só.

Elkészítése:
A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük.
Sós, forró vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal és bele tesszük a karfiolt és kelbimbót.
Rászórjuk a felkockázott füstölt sonkát és bacont.
Megszórjuk az apróra felkockázott fokhagymával.
A tetejét megszórjuk vastagon a reszelt sajttal.
180 fokos sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg megpirul a sajt a tetején.