Konyha

Kényeztesd magad narancsos trüffellel!

A novemberi esős, hideg időben jólesik néha egy doboz bombon. Ezek közül is az örök klasszikus a trüffel csokoládé, ami lágyan omlik szét a szánkban. Az élményt pedig még inkább fokozza, ha ezt a csodás desszertet mi magunk készítjük el.

Ha eddig úgy tudtad, a trüffellel nehéz bánni, most megmutatjuk, milyen egyszerű is elkészíteni ezt a desszertet narancsos ízben.

Fotó: shutterstock/LanaSweet

Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé,
10 dkg vaj,
2 dl habtejszín,
2 db narancs héja,
kakaópor vagy őrölt mandula ízlés szerint.

Elkészítése:
A vajat fehéredésig verjük a habverővel.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Az étcsokoládét forró gőz felett felolvasztjuk egy kis tálban.
Majd a csokoládéhoz adjuk a vajat és a tejszínhabot is.
Ha ezzel is megvagyunk, hozzáreszeljük a narancsok héját.
A masszát egyenletesen ráöntjük egy lefóliázott tálra, úgy, hogy körülbelül 2 centi vastagon lepje el.
Betesszük a hűtőbe legalább egy órára, hogy a massza megdermedjen.
Ezután egy késsel kis kockákra vágjuk fel, és nedves kézzel kis golyókat formálunk belőlük.
A golyókat belemártogatjuk a kakaóporba vagy az őrölt mandulába, és már készen is vannak a házi készítésű bonbonok.