Konyha

Villámgyors, laktató és alakbarát vacsora

A kelbimbót valaki vagy nagyon szereti, vagy nagyon nem. Ám az alábbi receptünkkel nagy eséllyel győzhetjük meg még a legelszántabb ellenzőt is. Ráadásul könnyű és gyors vacsorát is tálalhatunk.

Azzal tovább fokozhatjuk a meggyőzés erejét, ha eláruljuk, hogy az egyik legegészségesebb alapanyaggal van dolgunk. Fehérjében gazdag, de sok C- és K-vitamint is tartalmaz. Emellett van benne A- és B6- vitamin valamint kálium, mangán és folsav is.
Az egyik legjobb formája az, amikor libazsíron félbevágva lepirítjuk, sonka szeletekkel együtt. Ám ugyanennyire finom az, amikor baconba csomagoljuk és megsütjük. De ezt még tovább is fokozhatjuk, mutatjuk hogyan.

Kiadós és alakbarát vacsora, ugyanis nagyon kevés kalóriát tartalmaz a kelbimbó. Tálalhatod önmagában is, de köretként is kiváló.

Fotó: shutterstock/Nataliya Arzamasova

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 csomag szeletelt bacon,
1 csomag kelbimbó,
2-3 édesburgonya,
libazsír,
só,
kakukkfű.

Elkészítése:
A kelbimbót főzzük meg. Ha fagyasztottal dolgozunk, akkor olvasszuk fel és alaposan csepegtessük le.
Tekerjünk minden kelbimbót egy szelet baconba és vágjuk félbe.
Tegyük libazsírral kikent tűzálló tálba a becsomagolt kelbimbókat a vágott felükkel lefelé.
Tegyük mellé a felkockázott édesburgonyát, amelyet ezután sózunk és megszórjuk kakukkfűvel.
180 fokos sütőben süssük addig, amíg a bacon megpirul.
Ezután tálba tesszük az egészet és tálaljuk.