Konyha

Hűvös esték forró, relaxáló itala: sütőtökös forró csoki

A meleg italok kitűnő kellékei a hideg, téli esték bekuckózásának. De a habos kakaón vagy épp karamellás tejen kívül azért még akad néhány olyan ital, amelyet érdemes kipróbálni. Például a fűszeres sütőtökös forró csokoládét.

Remek felhasználási módja annak, ha marad felesleges sült sütőtök. A fűszerek átmelegítenek, a csokoládé pedig ellazít. A receptben nem szerepel cukor, ám, ha te úgy ítéled meg, nyugodtan tehetsz bele.

Ha nincs otthon fűszered, akkor megteszi a forralt bor vagy a karácsonyi fűszerkeverék is.

Fotó: shutterstock/Liliya Kandrashevich

Hozzávalók:
1 bögrényi teljes tej,
3 kocka étcsokoládé,
csipetnyi szegfűszeg,
csipetnyi szerecsendió,
csipetnyi gyömbér,
csipetnyi fahéj,
3 evőkanálnyi sült sütőtök,
1 teáskanál vanília aroma.

Elkészítése:
A tejet melegítsük fel egy edényben és dobjuk bele a csokoládét és a fűszereket.
Melegítsük alacsony hőfokon addig a tejet, amíg teljesen elolvad benne a csokoládé.
Tegyük turmixba a sütőtököt és öntsük rá a csokis tejet.
Turmixoljuk össze, majd öntsük bögrébe.
Fahéjjal megszórt tejszínhabbal tálaljuk.