×

Konyha

Ha valami könnyebb ételre vágysz: burgonyával rakott gomba

Nem csak vacsorára, hanem akár ebédre is elkészíthető a burgonyával rakott gomba. Nagyon laktató étel, ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető.

Akkor is jól jön, ha valami könnyebb ételre vágysz, ugyanis húsmentes. Ha mégis tennél bele húst, akkor vagy felkockázott füstölt-főtt tarját vagy darált húst érdemes.

Fotó: shutterstock/Piotr Krzeslak

Hozzávalók:
25 dkg gomba,
0,5 kg krumpli
30 dkg sajt,
3 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
1 teáskanál kakukkfű,
1 evőkanál olaj,
só, bors ízlés szerint.

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd lehúzzuk a héját és karikára vágjuk.
Az olajon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát.
bele tesszük a felkarikázott gombát.
Sózzuk, borsozzuk.
Megszórjuk kakukkfűvel.
Bele tesszük az összezúzott fokhagymát.
Amikor a gomba megpuhult, a felkarikázott burgonyát tűzálló edény aljára tesszük.
Ráöntjük a gombás ragut, majd befedjük burgonyakarikákkal.
A tetejére sajtot szórunk jó vastagon.
180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul.