×

Konyha

A leggyorsabb vacsora: pesztós tejszínes metélt

Azért nagyon gyors, mert ismét egy bolti kész alapanyagot használunk hozzá. Pontosabban kettőt: a száraz tésztát és a bazsalikomos pesztót. De miért is ne használnánk, ha időt spórolhatunk vele és ráadásul finom is.

A félkész vagy kész ételeket használni nem ördögtől való. Ráadásul ehhez az ételhez használtak nincsenek tele e-számokkal, így nyugodtan a kamránk állandó lakójaként is tarthatjuk otthon. Így bármikor gyorsan összedobhatjuk a pesztós tejszínes metéltet.

Fotó: shutterstock/pilipphoto

Hozzávalók:
1 csomag széles metélt tészta,
1 kis üveg bazsalikomos pesztó,
4 dl tejszín,
só, bors ízlés szerint.

Elkészítése:
Sós vízben főzzük ki a tésztát.
Tegyük serpenyőbe a tejszínt és tegyük bele a pesztót.
Alaposan melegítsük és keverjük össze.
Dobjuk bele a tésztát és keverjük össze.
Tálaláskor tehetünk rá még parmezán sajtot.