Konyha

Vasárnapi ebéd: sertéscomb feltekerve

Bár a legtöbb család életébe már nem fér bele az ünnepi vasárnapi ebéd, csak nagyon ritkán, de azért érdemes beiktatni. ilyenkor egy kicsit különlegesebb ételeket tegyünk az asztalra, például ezt a töltött sertéscombot.

Igaz, hogy ünnepi, de azért nem kell vele nagyon sokat dolgozni. Így nem kell hajnalban felkelni, hogy időben elkészüljön az ebéd. Ugyanakkor különleges ízeket kínálhatunk a családunknak.

Fotó: shutterstock/Slawomir Fajer

Hozzávalók:
4 szelet sertéscomb,
4 szál közepes sárgarépa,
fagyasztott zöldbab,
4 szelet bacon,
5 dkg vaj,
1 dl vörösbor,
só, bors.

Elkészítése:
A combszeleteket kiklopfoljuk.
Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
A répát, zöldbabot sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük és a húsok közepére tesszük.
Feltekerjük a combokat és bele tekerjük baconba.
Megtűzzük és tűzálló tálba tesszük.
Mindegyik rolád tetejére egy kis darab vajat teszünk.
A hús alá önjük a vörös bort.
190 fokon 30-35 percig sütjük.
Salátával vagy burgonyapürével tálaljuk.