Konyha

Ínyenc őszi édesség: gesztenyés turmix

Örökzöld kedvenc a gesztenyepüré tejszínhabbal. Nincs olyan cukrászda, ahol ne kaphatnánk ebből a csemegéből. Sőt sokan otthon is gyakran elkészítik, hiszen öt perc alatt a vendégek elé tehető. De miért ne próbálnánk ki ugyanezt az ízt folyékony kivitelben?

A gesztenyés turmix is pillanatok alatt elkészül, akár a püré változat. Ráadásul legalább ugyanolyan finom. Javasolt hideg estéken vagy egész egyszerűen akkor, amikor egy kis gasztro kényeztetésre vágyunk, de nincs kedvünk egy sütit összedobni.

Fotó: shutterstock/Africa Studio

Hozzávalók:
1 dl teljes tej,
1 dl tejszín,
1 evőkanálnyi gesztenyemassza,
1 kávéskanál barna cukor,
fél kávéskanál kakaópor,
1 teáskanál rum aroma.

Elkészítése:
Olvaszd ki a gesztenye masszát.
Langyosítsd meg a tejet. Nem kell, hogy nagyon meleg legyen.
Tedd az összes hozzávalót egy turmix gépbe.
Turmixold össze alaposan.
Tálaláskor díszítheted csokireszelékkel.