Konyha

BBQ sertéstarja - a hagyományos recept egy kis csavarral

Egy jó bbq-party elmaradhatatlan fogásáról van szó, de nem szükséges megvárnunk újra a nyarat, hogy elkészítsük, hiszen bármikor nagyszerű választás.

Fotó: Unsplash/ Yvonne Lee Harijanto

Kert és fa helyett a konyha és a sütő lesz a terepünk. A füst-ízt pótolhatjuk speciális olajokkal vagy ha kemencét használunk, akkor szénnel. Az elkészítést megelőzi a só-cukor ágyon való pihentetése, illetve a száraz pácolása a húsnak.

Az elkészítést megelőzi a só-cukor ágyon való pihentetése, illetve a száraz pácolása a húsnak. A sárgarépa, zeller és karalábé vajas abálását követően a nudlihoz kezdünk hozzá. A hagyományos receptúrát ezúttal tökmaggal variálta Marcsi és a séf. Csak egy kis adagot adjunk hozzá, hogy ne legyen túl intenzív zöld színe. A találás a fantáziánkra van bízva, de bárhogy is rendezgetjük az elemeket a tányéron, egy gyönyörű színkavalkád fogja körbeölelni a nudlit és a BBQ sertéstarjánkat.

Hozzávalók:

Füstölt vajban párolt gyökérzöldségek

1 kg tarja

3-4 ek. mustár

fűszerkeverék:

koriander

cukor, só

paprika

fokhagymapor

vöröshagymapor

fekete bors

chili

1 kg zöldség vegyesen:

sárgarépa, zeller

karalábé, cékla

20 dkg füstölt vaj

Tökmagos nudli:

500 g burgonya

3 tojássárgája

200 g liszt

20 g búzadara

20 g darált tökmag

20 g vaj

20 g tökmagolaj