Konyha

Csoki csoki hátán - Azaz háromcsokis torta

A csokoládé szerelmesei most figyeljenek, hiszen ebben a tortában minden fajtája megtalálható!

Fotó: MTVA

Juhos József megint egy különleges torta receptjével érkezett hozzánk, aminek a piskótája leheletkönnyű és a három csokoládés töltelék benne sima, selymes és igazán krémes. Pont olyan, amilyennek lennie kell! A végeredmény pedig egy csupa csokis csoda, amiben az arányok pont fordítottak, hiszen nem a piskóta, hanem a háromcsokis krém dominál benne.

Hozzávalók:

Piskóta:

128 g vaj

225 g csokoládé

270 g tojásfehérje

75 g cukor

105 g tojássárgája

Fehér csokoládés krém:

200 g tejszín

65 g fehér csokoládé

1 vaníliarúd

Étcsokoládés krém:

250 g tejszín

58 g invert cukor

34 g 70%-os étcsokoládé

97 g vaj

Tejcsokoládés krém:

350 g tejszín

200 g tejcsokoládé

30 g zselatinmassza

(1 g zselatinhoz 6 g jéghideg víz)