Konyha

Az igazi carbonara!

Anger Zsolt kedvenc olasz tésztáját készíti el.

Elkészítés:
A tojást és a tojássárgáját a liszttel összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, 20 percig pihentetjük, utána tésztagéppel nyújtjuk, metéljük.
A füstölt húsos szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük, papírtörlőn félretesszük. A tésztát 5%-os sós vízben megfőzzük, ez száraz tésztánál kb. 10 perc. Friss tésztánál 2-3 perc.
Leszűrjük, a főzővízből megtartunk egy keveset. A tésztát a forró zsiradékra öntjük, átforgatjuk, egy fél merőkanál főzővizet adunk hozzá, átforrósítjuk. A tejszínt, a
tojássárgáját, a szerecsendiót, a gyömbért és a parmezánt habverővel
Összedolgozzuk. A forró tésztát beletesszük, és összeforgatjuk, már
nem hevítjük. Egy-két perc pihentetés után a tésztát feltekerve kis fészkeket készítünk a tányérra, egy-egy tojássárgáját teszünk rá,
frissen őrölt borssal megszórjuk, parmezánforgácsokkal, egy loccsintás olívaolajjal és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

(Fotó:MTVA)

Hozzávalók:
Tészta:
tojás 1 db
tojássárgája 5 db
liszt BL55 300 gr

Szósz:
füstölt húsos szalonna 200 gr
tojássárgája 8 db
tejszín 400 ml
szárított gyömbér 2 ek
őrölt szerecsendió 1 ek
parmezán 100 gr
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj

bors