Konyha

Tavaszra hangolva - Húsos derelye másképp

Vigyázat, nem diétás!

Fotó: MTVA

Ki mondta, hogy a derelye csak édesen lehet jó? Kipróbáltunk egy sós, igazi Húsvéti báránypörköltes receptet. Ünnepek alkalmával mindenki megérdemel egy kis kényeztetést, így a tavaszi diétákat félredobva gasztro élményeinket bővíthetjük ezzel a csodás recepttel.

Hozzávalók:

Tészta:

30 dkg liszt

3 db M-es tojás

1 tk só

Töltelék:

50 dkg darált bárányhús

1 ek. olívaolaj

5 dkg húsos szalonna

1 fej vöröshagyma

bors

friss koriander

10 dkg natúr krémsajt

Mártás:

5 dkg vaj

5 dl zsíros tejszín

bors

1 tk olívaolaj

3 csipet sáfrány

friss tárkony

5 dkg hideg vaj

A formázáshoz:

1 tojásfehérje

A Tálaláshoz:

fél lime reszelt héja

friss koriander

parmezán

olívaolaj