Konyha

A legfinomabb sütemény: A zserbó

Az ízemlék, ami egy egész generációt összeköt!

Fotó: MTVA

Minden háziasszonynak és édesanyának érdemes a süteménysütést beilleszteni a hétvégi rutinba. Hiszen, mindennél fontosabb, hogy a család kedvenc süteményének receptje generációról-generációra szálljon és az az ízemlék, mely anno minket kötött össze nagymamánkkal megmaradjon a gyermekeink számára is. A klasszikus 4 lapos zserbónak a titka a jó minőségű lekvár, és még akkor sem kell kétségbeesni, ha nincs otthon fekete csokoládé, hiszen nagymamáink egyszerű titka most is ugyanolyan ízletes.

Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg liszt

25 dkg vaj

6 dkg cukor

1,5 dkg élesztő

3 ek. tejföl

2 tojássárgája

csipet só

Töltelék:

25 dkg darált dió

15 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

Máz:

3 ek. kakaó

3 ek. porcukor

6 ek. forró víz

4 csepp olaj