Konyha

Régi tojásos nokedli új köntösben

Az eredeti klasszikus íz megőrzése mellett vad vizekre eveztünk!

Fotó: MTVA

Farkas Richárd séf elkalauzolt minket a régi klasszikus receptek világába. Az eredeti tojásos nokedli receptet megbolondítva kipróbáltunk új lisztet, új hozzávalókkal.  A tojást megfüstöltük, felvertük, lággyá főztük és még sorolhatnánk. A nokedli sosem mehet ki a divatból!

Hozzávalók:

Nokedli:

500 g kamutliszt

3 tojás

víz (amennyit felvesz)

nagy csipet só

Tojáshab:

6 db 4 perces lágy tojás

100 g tejszín

50 g vaj

Az összeállításhoz:

1 ek. vaj

2 felvert tojás

A tálaláshoz:

10 db sous-vide tojássárgája

2 db füstölt tojássárgája

Savanyított saláta:

1 fej friss saláta

savanyítólé  (3:2:1 arányban víz:cukor:10%-os ecet)