Konyha

Régi idők töltelékes káposztája

A magyar konyha egyik jellegzetes ételének számos változata ismert, most Gáll Tímeától egy igazán különleges variációt ismerhetünk meg.

A kockára vágott hagymát először szalonnán megdinszteltük, majd kiszedtük a szalonna darabokat és a vízben áztatott kukoricakását megfuttattuk benne. A darált húst sóztuk, borsoztuk, hozzáraktuk a kukoricakását és szórtunk még rá csombort, majd összegyúrtuk a tölteléket. Az edény aljára szalonnabőrt raktunk, arra jöttek a szálkák és a betöltött töltelékek. A káposztába a töltelék mellé még egy kis juhbélbe töltött kolbászt is helyeztünk és úgy csomagoltuk be. Jött még a tetejére tűrt hús, és a lereszelt savanyú káposzta. A végén felengedtük egy kis káposztalével és vízzel, majd megfőztük.

Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
50 dkg darált sertéslapocka
5 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
15 dkg kukoricakása
só, bors
csombor
kapor

Az összeállításhoz:
tűrt hús
füstölt oldalas
juhbélbe töltött kolbász
2 fej savanyú káposzta

Teljes adások a Médiaklikken!