Konyha

Borbás Marcsi kedvence, a tejfölös gombuca

Bebizonyosodott, hogy hús nélkül is készülhet laktató étel.

Talán az egyik legrégebbi tésztafajtát készítettük el vendégünkkel. Egyszerű, gyors étel, amely összehozza a családot.

Lepirítottuk a vágott abált szalonnát, majd összegyúrtuk az egyszerű tésztát, közben pedig a víz is felforrt. Belecsípkedtük a vízbe a tésztát, amelyet addig főztünk, míg fel nem jöttek a víz tetejére. Egy nagy tálba öntöttük, majd jöhetett rá a tejföl és az abált szalonna keveréke.

Hozzávalók:

20 dkg fehér tönkölyliszt

20 dkg rétesliszt

kb. 2,5 dl víz

1 kk. só

20 dkg vágott, abált szalonna vagy apróra vágott fehér szalonna

kb. 3 dl tejföl

Teljes adások a Médiaklikken!