Konyha

Magyar rakottas felturbózva

A rakott krumplit egyszerűségéért kedveljük igazán, de egy-két plusz hozzávalóval megunhatatlan ebédet varázsolhatunk az asztalra!

Az alaprecept az igazi magyaros finom rakottkrumpli, amit mindenki ismer. Olyan titkos pluszt adunk az ételhez, mint a zeller, vagy a császárszalonna. Egyszerű hozzávalók, mégis különlegessé varázsolhatják alapreceptünket. Az elkészítés módjában nem találkozunk meglepetéssel, az első változás az, hogy a legalsó réteget zellerből készítjük el. A császárszalonna hozzáadásával pedig még szaftosabbá tehetjük a végeredményt.

Hozzávalók:

kb. 1,5 kg főznivaló krumpli

6 db főtt tojás

1 szál lágy mangalicakolbász

15 dkg füstölt császárszalonna

5 dkg vaj

1 fej zeller

A besamelhez:

3 dkg vaj

1 lapos ek. liszt

3 dl tejföl

1,5 dl zsíros tej

10 dkg kemény sajt

bors

friss szerecsendió

Teljes adások a Médiaklikken!