×

Konyha

Benedek tojás füstölt lazaccal, kapros hollandival

Egyenesen a Főmenü konyhájából!

Elkészítés:
Lazac:
A filét meghintjük a céklaporral. A cukrot és a sót összekeverjük, és a halfilét betemetjük vele, lefóliázzuk, és egy éjszakára, de legalább 4 órára hűtőbe tesszük. Hideg folyóvízzel hirtelen lemossuk a só-cukor keveréket a halról, szárazra töröljük. A faforgács és tea keverékén megfüstöljük. A füstölőben 90 C fokot tartunk 20 percen át. A kész filé bőrét egy mozdulattal lehúzzuk. Hűtőben visszahűtjük.

Hollandi mártás:
2 tojássárgáját hőálló tálban gőz fölött egy fél teáskanál cukorral, kis fehér borecettel és citromlével habverővel habosra keverünk, míg duplájára nő. 250 gr megolvasztott vajat nagyon lassan adagolva hozzákeverünk. Sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük az apróra vágott kaprot. Forróvízzel előmelegített termoszba töltjük tálalásig.

Szendvics:
Elkészítjük a buggyantott tojásokat, az angol muffinokat ketté vágjuk, kis vajon megpirítjuk a vágási felületüket. A mascarponét sóval, borssal, citromlével és citromhéjjal ízesítjük, a muffinokra kenjük. Erre kerülnek a füstölt lazac szeletek, kis fészket képezve, ebben elhelyezzük a buggyantott tojást, majd meglocsoljuk a hollandi mártással. Kis szűz olívaolajat locsolunk rá, és megszórjuk friss kaporral, valamint apróra vágott újhagymával, maldon sóval.

Hozzávalók:
angol muffin 4 db

Füstölt lazac:
lazac filé 500 gr
cukor 250 gr
tengeri só 250 gr
céklapor 2 ek
fekete tea, keményfa forgács

Egg Benedict:
tojás 8 db
vaj 250 gr
mascarpone 200 gr
friss kapor 1 csokor
fehér borecet 2 ek
mustár 1/2 tk
cukor 1/2 tk
citrom 2 db
újhagyma 1 szál
só, frissen őrölt bors, szűz
olívaolaj

További adásokért és a receptvideókért látogassanak el a Médiaklikk/Főmenü oldalra!