×

Konyha

Almafán füstölt pisztráng burgonyasalátával

Könnyű tavaszi vacsora a mindennapokra-

Elkészítés:
Az egész pisztrángokat sózzuk borsozzuk alaposan kívül és belül is. A hasüregbe tömködjük a fűszereket és egy kötöző zsineggel alaposan körbe kötözzük a halakat, hogy a fűszer a hasüregeben maradjon, illetve a halak is egészben maradjanak.
A halakat megkenjük olajjal, majd egy egyszerű, asztali halfüstölőbe tesszük. Almaforgácsot szórunk alá, meggyújtjuk a tüzet alatta és 25-30perc alatt melegen füstöljük.
Vagy egészben, vagy filében is füstölhetünk, ahogy kedvünk tartja.

Burgonyasaláta:
A kifliburgonyát sós vízben, héjában puhára főzzük. Ha elkészült, kivesszük a főzővízből és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a mustármagot kisebb edényben háromszor forrázzuk, azaz háromszor tesszük hidegvízbe, háromszor felforraljuk, háromszor lemossuk.
A hideg burgonyát megtisztítjuk és vékonyra szeljük. Közben a császárszalonnát kockákra vágjuk és kipirítjuk. Leöntjük a zsírját, mustárt, ecetet adunk hozzá és felöntjük a húslevessel.
Felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a hideg burgonyát, aprított lilahagymát, és kovászos uborkát, forrázott mustármagot. Ha szükséges, még ízesítjük, legyen pikáns és szaftos. Kovászos uborka lével még tudunk finom hangolni!

Hozzávalók:
Pisztráng, egész – 4 db
Petrezselyemszár – 1-2 kötegnyi
Citromhéj – 1 db
Fokhagyma – 4-8 gerezd
Zályalevél – 4 db
Só és bors
Szőlőmag olaj – 5-6 ek

Burgonyasaláta:
Kifliburgonya – 40-50 dkg
Füstölt császárszalonna – 12 dkg
Húsleves – 5-6 dl
Fehérbor ecet – 4-6 ek
Dijoni mustár – 1-2 ek
Mustármag, sárga, nagyszemű – 3 ek
Lilahagyma, finomra vágva – 1\2 fej
Kovászos uborka, apróra vágva – 4-5 ek
Kovászos uborka leve – 1-2 dl
Újhagyma zöldje, vékonyra szelve – 2 marék

Frissen őrölt bors

További adásokért és a receptvideókért látogassanak el a Médiaklikk/Főmenü oldalra!