Konyha

Sulyomtészta, avagy a tartós fánk

Lekváros finomság, kis csavarral egyenesen Borbás Marcsi szakácskönyvéből!

Praktikus, gyors desszert, ami hidegen is ugyanolyan finom. A nedves hozzávalókat rögtön összekeverjük, majd jöhet hozzá a többi alapanyag is. A tésztát jól összedolgozzuk, akkor jó ha könnyed, de még formázható. Kiszabjuk az adagokat, majd formára gyúrjuk. Forró olajban készre sütjük a fánkokat. A lecsepegtetett finomságokat porcukorral megszórjuk, ízlésünk szerint tovább is ízesíthetjük.

Hozzávalók:

kb. 35-40 dkg liszt

2 db tojás

2 ek cukor

2 ek tejföl

1 tk szódabikarbóna

1 tk 10%-os ecet

A tálaláshoz porcukor és lekvár.

Teljes adások a Médiaklikken!