Konyha

Szilvás hajdinamálé

Egészséges tavaszi desszert, melyet a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak!

A hajdina sósan és édesen is nagyon finom, könnyen és sokoldalúan elkészíthető alapanyag. Ebben a receptben egy édes változatot készítünk el. A lisztet egy kevés cukor is megédesíti, így nem kell túlzásba esnünk. Csomómentesre elkeverjük az alapanyagokat. A sűrű masszát tepsibe öntjük, majd jöhet a szilvalekvár. Figyeljünk arra, hogy kemény állagú lekvárt használjunk, különben sütés közben túlságosan  lesüllyed a sütemény aljára. Készre sütés után is díszíthetünk lekvárral, porcukorral egyaránt.

Hozzávalók:

2 bögre hajdinaliszt (2,5 dl-es bögrével mérve)

2 ek. porcukor

45 dkg kefir vagy aludttej

15 dkg zsíros tejföl

1 kk. só

1kk. szódabikarbóna

A díszítéshez:

kemény szilvalekvár, vagy bármilyen idénygyümölcs

3 ek. tejföl

Teljes adások a Médiaklikken!