Konyha

Diós kosárka Borbás Marcsi szakácskönyvéből

Igazi hagyományos finomság.

A közkedvelt édesség sokáig puha és finom marad, így ha tartós süteményt szeretnénk, akkor mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

A tészta összeállítása után beraktuk a hűtőbe pihenni és visszahűlni. Amíg pihent elkészítettük a habot. Miután kivajaztuk a formákat, a kis diónyi méretű tésztákat egyenletesen belenyomkodtuk. Mindegyik aljába tettünk egy kis baracklekvárt, majd erre jöhetett rá a hab. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt sütöttük meg.

Hozzávalók:

Tészta:

28 dkg liszt

20 dkg vaj

8 dkg porcukor

2 tojássárgája

egy csipet só

1 tk. reszelt citromhéj

Hab:

4 tojásfehérje

20 dkg porcukor

20 dkg darált dió

fél citrom leve

Töltelék:

sárgabaracklekvár

Teljes adások a Médiaklikken!