Konyha

Mangalicakaraj egészben sütve bazsalikomos törtburgonyával, langyos kapros paradicsomsaláta

A Főmenü konyhájának terítékén a mangalica.

Elkészítés:
A mangalica karajt alaposan besózzuk. Mozsárban 3 gerezd fokhagymát, köményt római köményt, koriandert, a csilit, a mézet, sót és olívaolajat pépesítünk. A karajt szárazra töröljük, és minden oldalát serpenyőben körbepirítjuk. Ezután bekenjük a fűszermasszával, visszatesszük a serpenyőbe, 2-3 fokhagymát és almát egészben rakunk mellé, lefóliázzuk, és 180 C fokos sütőbe rakjuk. 40 perc után levesszük a fóliát, és újabb 30 perc alatt készre sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd egy serpenyőben vajjal összetörjük, rátépkedjük a bazsalikomot és összemelegítjük. Itt ott hagyjuk pörzsölődni, átforgatjuk. Az apróra vágott salottahagymát kis olívaolajon és mézen megpirítjuk. A koktélparadicsomot néhány másodpercre forró olajba tesszük, mikor ledobta a héját, szűrővel kiszedjük, és a meleg hagymára tesszük, nem melegítjük tovább Megszórjuk kaporral, sózzuk, citromlevet facsarunk rá, összekeverjük. A paradicsom héját visszadobjuk a forró olajba, ropogós elemet készítünk belőle, szűrővel papírra szedjük, sózzuk.

Hozzávalók:
mangalica karaj 1 kg
burgonya 500 gr
friss bazsalikom 1 csokor
koktélparadicsom 500 gr
salottahagyma 250 gr
citrom 1 db
méz 100 gr
vaj 200 gr
kapor 1 csokor
fokhagyma 4 fej
mustár 3 ek
barna sör 3 dl
alma 2 db
habanero csili 1 db
olívaolaj 100 ml
napraforgóolaj 1000 ml
só, frissen őrölt bors,
köménymag, római kömény,
koriander, borókabogyó

További adásokért és a receptvideókért látogassanak el a Médiaklikk/Főmenü oldalra!